CHLEB ŻYTNI Z JAGODAMI GOJI


PSZENNY
PSZENNY RAZOWY
ŻYTNI
ŻYTNI RAZOWY
PEŁNOZIARNISTY
Chleb żytni z jagodą goji jest chlebem żytnim wytworzonym na bazie mąki o przemiale 720, oraz naturalnym zakwasie żytnim i drożdżach. W swoim składzie zawiera wysokowartościowe dodatki : jagoda goi, wykiełkowane i ukwaszone ziarno żyta, płatki jaglane. Chleb charakteryzuje się bardzo wilgotnym, zwartym miękiszem, nie kruszy się i długo utrzymuje świeżość. Ponadto owoce jagody goji nadają lekko słodkawy smak.
Jagody goji to owoce, których działanie i właściwości lecznicze są wykorzystywane w medycynie naturalnej krajów azjatyckich od ponad 2500 lat. Zalecane są m.in. w leczeniu reumatyzmu i przy spadku odporności. Dieta wzbogacona w te owoce ma pomóc także wyregulować pracę serca, ciśnienie krwi, a także poziom cholesterolu i cukru. Jagody goji są nazywane czerwonymi diamentami Wschodu i należą do superfoods, czyli „superżywności”.
BEZ POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW, NA NATUTALNYM ZAKWASIE ŻYTNIM.
Smak : bardzo wilgotny, zwarty miękisz, lekko słodkawy,
KRÓTKA INFORMACJA DLA KLIENTA:
„Chleb żytni z ziarnami i owocami jagody goi. Na zakwasie i drożdżach, bez dodatku mąki pszennej”
ZAWARTOŚĆ MĄKI W SUCHEJ MASIE
Skład: mąka żytnia (32%), woda, kwas chlebowy (22%) (mąka żytnia, woda), wykiełkowane ziarno żyta (4%) (żyto, woda), jagoda goi (4%), słonecznik, sól, wysuszony zakwas żytni (zmielone produkty żytnie, ekstrakt słodu jęczmiennego, kultury starterowe), drożdże, płatki jaglane,
Waga: 500g
Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 991kJ/ 235kcal, Tłuszcz 3,7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,51g), Węglowodany 43g (w tym cukry 4,3g), Błonnik 4,3g, Białko 5,2g, Sól 1,1g