CHLEB ŻYTNI Z JAGODAMI GOJI

  • PSZENNY

  • PSZENNY RAZOWY

  • ŻYTNI

  • ŻYTNI RAZOWY

  • PEŁNOZIARNISTY

Chleb żytni z jagodą goji jest chlebem żytnim wytworzonym na bazie mąki o przemiale 720, oraz naturalnym zakwasie żytnim i drożdżach. W swoim składzie zawiera wysokowartościowe dodatki : jagoda goi, wykiełkowane i ukwaszone ziarno żyta, płatki jaglane. Chleb charakteryzuje się bardzo wilgotnym, zwartym miękiszem, nie kruszy się i długo utrzymuje świeżość. Ponadto owoce jagody goji nadają lekko słodkawy smak.

Jagody goji to owoce, których działanie i właściwości lecznicze są wykorzystywane w medycynie naturalnej krajów azjatyckich od ponad 2500 lat. Zalecane są m.in. w leczeniu reumatyzmu i przy spadku odporności. Dieta wzbogacona w te owoce ma pomóc także wyregulować pracę serca, ciśnienie krwi, a także poziom cholesterolu i cukru. Jagody goji są nazywane czerwonymi diamentami Wschodu i należą do superfoods, czyli „superżywności”.

BEZ POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW, NA NATUTALNYM ZAKWASIE ŻYTNIM.

Smak : bardzo wilgotny, zwarty miękisz, lekko słodkawy,

KRÓTKA INFORMACJA DLA KLIENTA:

Chleb żytni z ziarnami i owocami jagody goi. Na zakwasie i drożdżach, bez dodatku mąki pszennej”

ZAWARTOŚĆ MĄKI W SUCHEJ MASIE

Skład: mąka żytnia (32%), woda, kwas chlebowy (22%) (mąka żytnia, woda), wykiełkowane ziarno żyta (4%) (żyto, woda), jagoda goi (4%), słonecznik, sól, wysuszony zakwas żytni (zmielone produkty żytnie, ekstrakt słodu jęczmiennego, kultury starterowe), drożdże, płatki jaglane,

Waga: 500g

Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 991kJ/ 235kcal, Tłuszcz 3,7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,51g), Węglowodany 43g (w tym cukry 4,3g), Błonnik 4,3g, Białko 5,2g, Sól 1,1g

Codziennie świeże wypieki!