CHLEB ŻYTNI RAZOWY BEZ DROŻDŻY

  • PSZENNY

  • PSZENNY RAZOWY

  • ŻYTNI

  • ŻYTNI RAZOWY

  • PEŁNOZIARNISTY

Chleb żytni razowy zawiera 42% grubej mąki żytniej 2000 z pełnego przemiału, 21 % mąki żytniej jasnej typ 500 oraz dodatek mąki pszennej. Jest wytwarzany tylko i wyłącznie na zakwasie, bez drożdży. Miękisz ma ciemną barwę, widoczne łuski i otręby. Dzięki temu, że chleb jest wypiekany na bazie mąki nieoczyszczonej, ciemnej – zawierającej pełne ziarno żyta – zawiera dużo błonnika, witamin oraz minerałów takich jak fosfor, cynk i żelazo.

Chleb żytni razowy jest interesującą propozycją dla wszystkich tych, którzy przeliczają kalorie. Obecność pełnego ziarna żyta w jego składzie sprawia, że niewielka ilość tego rodzaju pieczywa wystarcza, by zaspokoić głód i cieszyć się poczuciem sytości na dłużej.

BEZ POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW, NA NATUTALNYM ZAKWASIE ŻYTNIM.

Smak : lekko kwaśny, wyczuwalne otręby,

KRÓTKA INFORMACJA DLA KLIENTA:

Chleb żytni razowy na zakwasie, bez drożdży. Zawiera 42% mąki pełnoziarnistej”

ZAWARTOŚĆ MĄKI W SUCHEJ MASIE

Codziennie świeże wypieki!