CHLEB ŻYTNI 100%

  • PSZENNY

  • PSZENNY RAZOWY

  • ŻYTNI

  • ŻYTNI RAZOWY

  • PEŁNOZIARNISTY

Chleb żytni o wilgotnym, jasnym miękiszu, wytworzony na bazie zakwasu chlebowego i drożdży oraz mąki żytniej o przemiale 720. Pieczywo wypiekane na zakwasie zawiera kwas mlekowy, który poprawia trawienie i sprzyja rozwojowi flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym.

BEZ POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW, NA NATUTALNYM ZAKWASIE ŻYTNIM.

Smak : delikatny, lekko kwaśny, bez otrębów, jasny miękisz

KRÓTKA INFORMACJA DLA KLIENTA:

Chleb żytni na zakwasie i drożdżach, na bazie jasnej mąki żytniej, ”

Skład: mąka żytnia, woda, kwas chlebowy (mąka żytnia, woda), sól,

Waga: 500g

ZAWARTOŚĆ MĄKI W SUCHEJ MASIE

Codziennie świeże wypieki!