Karmelowe ciasto biszkoptowo-tłuszczowe, przełożone masą kremowo-śmietanową z dodatkiem rodzynek namoczonych w alkoholu.
W PRZYGOTOWANIU
CIASTO PSZCZÓŁKA
Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe przełożone aromatyczną bitą śmietaną.
CIASTO RAFAELLO
Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe o smaku kokosowym przełożone masą śmietanową z dodatkiem kokosu namoczonego w alkoholu. Wierzch ciasta dekorowany jest płatkami migdałowymi.
Masa śmietanowa o smaku kawowym z dodatkiem serka mascarpone oraz zatopionymi biszkoptami nasączonymi kawą. Całość spoczywa na blacie czekoladowym i dekorowana jest charakterystycznymi „kropkami” posypanymi kakao.
Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe o smaku karmelowym przełożone lekkim kremem śmietankowym, przykryte masą krówkową, dekorowane migdałami.
Puszysty waniliowy biszkopt przełożony lekką bitą śmietaną o smaku czekolady. Całość wykończona wiórkami z białej i ciemnej czekolady.
Czekoladowe oraz waniliowe ciasto zapieczone z kokosem i wiśniami w żelu. Całość dekorowana mandarynkami żelem owocowym.
Wykwintne ciasto czekoladowe w połączeniu z masą śmietanowo-budyniową o smaku śmietankowym i czekoladowym. Całość dekorowana wiśniami w żelu pokrytymi czekoladą i posypanymi kokosem.
Tradycyjny jabłecznik z prażonymi jabłkami i cynamonem, zapieczonymi między warstwami kruchego ciasta.
CIASTO JABŁECZNIK Z BUDYNIEM
Jabłecznik na spodzie z ciasta kruchego, zapieczony z jabłkami i warstwą budyniu waniliowego, dekorowany białą czekoladą.
Ciasto ucierane z suchym makiem zapieczone na kruchym cieście z dodatkiem masy serowej. Z wierzchu ciasto dekorowane jest płatkami migdałowymi.
Tradycyjny makowiec z bakaliami na kruchym cieście, przykryty warstwą delikatnej kruszonki.
Masa makowa zapieczona na biszkopcie, dekorowana kremem i bakaliami (rodzynki, żurawina, orzechy arachidowe)
Kruche, miodowe blaty przekładane powidłami oraz lekką kremową masą na bazie tradycyjnego grysiku o aromacie rumowym. Całość wykończona czekoladą i migdałami.
Dwa blaty ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o smaku kakaowo-waniliowym przełożone z lekkim kremem śmietanowym i warstwą owoców w żelu.
Tradycyjne biszkoptowo-tłuszczowe ciasto o zdecydowanym orzechowym smaku zapieczone z warstwą włoskich orzechów, przełożone waniliowym kremem śmietankowo-budyniowym za spirytusem.
Kruchy blat przełożony lekkim, orzeźwiającym kremem na bazie budyniu i soku z cytryn oraz delikatna beza z dodatkiem prażonych orzechów włoskich.
Delikatny biszkopt z lekką czekoladową i śmietankową pianką na bazie białek, dekorowany warstwą czekolady.
W PRZYGOTOWANIU