CIASTO MALAGA

Karmelowe ciasto biszkoptowo-tłuszczowe, przełożone masą kremowo-śmietanową z dodatkiem rodzynek namoczonych w alkoholu.

CIASTO PIEGUSEK

W PRZYGOTOWANIU

CIASTO PSZCZÓŁKA

Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe przełożone aromatyczną bitą śmietaną.

CIASTO RAFAELLO

Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe o smaku kokosowym przełożone masą śmietanową z dodatkiem kokosu namoczonego w alkoholu. Wierzch ciasta dekorowany jest płatkami migdałowymi.

CIASTO TIRAMISU

Masa śmietanowa o smaku kawowym z dodatkiem serka mascarpone oraz zatopionymi biszkoptami nasączonymi kawą. Całość spoczywa na blacie czekoladowym i dekorowana jest charakterystycznymi „kropkami” posypanymi kakao.

CIASTO TOFFI

Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe o smaku karmelowym przełożone lekkim kremem śmietankowym, przykryte masą krówkową, dekorowane migdałami.

CIASTO TORTOWE Z CZEKOLADĄ

Puszysty waniliowy biszkopt przełożony lekką bitą śmietaną o smaku czekolady. Całość wykończona wiórkami z białej i ciemnej czekolady.

CZEKOLADOWA FANTAZJA

Czekoladowe oraz waniliowe ciasto zapieczone z kokosem i wiśniami w żelu. Całość dekorowana mandarynkami żelem owocowym.

CZEKOLADOWY RAJ

Wykwintne ciasto czekoladowe w połączeniu z masą śmietanowo-budyniową o smaku śmietankowym i czekoladowym. Całość dekorowana wiśniami w żelu pokrytymi czekoladą i posypanymi kokosem.

JABŁECZNIK

Tradycyjny jabłecznik z prażonymi jabłkami i cynamonem, zapieczonymi między warstwami kruchego ciasta.

CIASTO JABŁECZNIK Z BUDYNIEM

Jabłecznik na spodzie z ciasta kruchego, zapieczony z jabłkami i warstwą budyniu waniliowego, dekorowany białą czekoladą.

MAKOWIEC ŁACIATY

Ciasto ucierane z suchym makiem zapieczone na kruchym cieście z dodatkiem masy serowej. Z wierzchu ciasto dekorowane jest płatkami migdałowymi.

MAKOWIEC Z KRUSZONKĄ

Tradycyjny makowiec z bakaliami na kruchym cieście, przykryty warstwą delikatnej kruszonki.

MAKOWY PRZEKŁADANIEC

Masa makowa zapieczona na biszkopcie, dekorowana kremem i bakaliami (rodzynki, żurawina, orzechy arachidowe)

MIODOWNIK

Kruche, miodowe blaty przekładane powidłami oraz lekką kremową masą na bazie tradycyjnego grysiku o aromacie rumowym. Całość wykończona czekoladą i migdałami.

MOZAIKA OWOCOWA

Dwa blaty ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o smaku kakaowo-waniliowym przełożone z lekkim kremem śmietanowym i warstwą owoców w żelu.

ORZECHOWIEC

Tradycyjne biszkoptowo-tłuszczowe ciasto o zdecydowanym orzechowym smaku zapieczone z warstwą włoskich orzechów, przełożone waniliowym kremem śmietankowo-budyniowym za spirytusem.

PANI WALEWSKA

Kruchy blat przełożony lekkim, orzeźwiającym kremem na bazie budyniu i soku z cytryn oraz delikatna beza z dodatkiem prażonych orzechów włoskich.

PTASIE MLECZKO

Delikatny biszkopt z lekką czekoladową i śmietankową pianką na bazie białek, dekorowany warstwą czekolady.

ROLADA ZE ŚMIETANĄ

W PRZYGOTOWANIU